Ταξίδι στο άγνωστο

Ταξίδι στο άγνωστο

Ταξίδι στο άγνωστο..οδηγώ στο δρόμο ασθμαίνοντας καθώς η αλήθεια είναι ότι έχω αργήσει και πρέπει να φτάσω στην ώρα μου με κάθε τρόπο.Στο φανάρι αντιστέκομαι στην επιθυμία να προσπεράσω την ουρά των αυτοκινήτων,παρά τη βιασύνη μου να φτάσω στον προορισμό μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.Δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω τη σκέψη μου και περνά σα σίφουνας από δίπλα μου,ένα κίτρινο αυτοκίνητο με εξάτμιση που μουγκρίζει και μουσική στη διαπασών. Σε λίγη ώρα κατάλαβα ότι εκείνο που για εμένα ήταν απλά μια σκέψη που την έδιωξα,γι αυτόν ήταν ένα δεδομένο που απλά έπρεπε να το φέρει σε πέρας. Με την άκρη του ματιού μου,συλλαμβάνω την έκφραση ικανοποίησης στα μάτια του,καθώς ξεκινά πρώτος από το φανάρι.Διάφορα ερωτήματα της στιγμής ,αρχίζουν να γυροφέρνουν στο μυαλό

μου μιας και είχα χρόνο αφού το κόκκινο με πρόλαβε και πάλι..”βιάζεται τόσο όσο εγώ άραγε?”..”είναι πιο έξυπνος από εμένα?”. Εν τέλει ξεκινώ καθώς ο μπροστινός μου πετά το αναμμένο του τσιγάρο από το παράθυρο.Δεν είχε άλλη επιλογή.Έπρεπε να βάλει ταχύτητα,το τσιγάρο τελείωνε έτσι κι αλλιώς και το τασάκι δεν ήθελε να το λερώσει.Λίγο πιο κάτω,μποτιλιάρισμα και πάλι.Μια κυρία είχε διπλοπαρκάρει,εμποδίζοντας μια μεγάλη σειρά αυτοκινήτων να περάσει.Μετά από λίγη ώρα-ασήμαντη χρονική διάρκεια αν τη συγκρίνεις με την αιωνιότητα-η κυρία φτάνει επιτέλους,και τα ίδια ερωτήματα,μου βασανίζουν το μυαλό,καθώς ξεκινώ την πορεία μου..

Ταξίδι στο άγνωστο

“βιάζεται άραγε όσο εγώ?”..”είναι πιο έξυπνη από εμένα?”.Συνεχίζω το ταξίδι μου στο άγνωστο και σκέφτομαι ότι τελικά θα αργήσω στο ραντεβού μου.Απλά επειδή κάποιο άλλοι κοιτούν μόνο να κάνουν τη δουλειά τους σε βάρος κάποιων άλλων συνανθρώπων τους,αδιαφορώντας αν έτσι χάνουν την αξιοπρέπειά τους.Αυτοί αποφάσισαν ότι θα αργήσω.Αλλά αυτό δε με ενόχλησε τόσο,όσο η σκέψη ότι αυτοί αποφασίζουν για εμένα γενικότερα.Ναι.Αυτοί ψηφίζουν.Και το ταξίδι στο άγνωστο συνεχίζεται..

Ταξίδι στο άγνωστο

**Το παρόν κείμενο είναι προιόν πνευματικής ιδιοκτησίας του Χρήστου Κακουλίδη. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση, απαιτεί την αναφορά της πηγής.