Ψυχοθεραπεία Online

Ψυχοθεραπεία από απόσταση

Ξεκινώντας την εμπειρία μου με την online ψυχοθεραπεία, είχα έντονες επιφυλάξεις, ως προς την επί της ουσίας χρησιμότητά της. Στην πορεία διαπίστωσα, ότι είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός τρόπος ψυχοθεραπείας και πλέον δε διατηρώ την οποιαδήποτε επιφύλαξη σχετικά με την χρησιμότητά της. Αντιθέτως, έχει πλεονεκτήματα που την καθιστούν ιδιαιτέρως σημαντική.

Παρέχει νέες δυνατότητες σε ανθρώπους που χρειάζονται πραγματικά πρόσβαση σε υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, αλλά λόγω γεωγραφικής θέσης, κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο, μέχρι να προκύψει η νέα αυτή δυνατότητα. Αλλά ακόμη και άτομα με άλλου τύπου δυσκολίες, όπως δυσχέρεια μετακίνησης από το σπίτι, βρίσκουν πλέον ένα σημαντικό εργαλείο διαντίδρασης, με οφέλη τα οποία φαίνονται τελικά στην πορεία.

Να αναφέρω βέβαια σε αυτό το σημείο, πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η κατ’ιδίαν συνάντηση κρίνεται απαραίτητη, όπως όταν υπάρχει κάποια ψυχωσική συνδρομή σε υποτροπή, ή αυτοκτονικός ιδεασμός. Αν φανεί πως τίθεται κάποιο τέτοια ζήτημα, δίνονται οι κατάλληλες κατευθύνσεις, πάντα με πρωταρχικό γνώμονα την καλή ψυχική υγεία του ατόμου.Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, η online ψυχοθεραπεία, είναι εξίσου αποτελεσματική με την κατ’ιδίαν συνάντηση στο ιατρείο.

Από την προσωπική μου εμπειρία λοιπόν, συνιστώ ανεπιφύλακτα την online ψυχοθεραπεία, και κάθε ενδοιασμός, θεωρώ ότι προέρχεται από την αρχέγονη δυσπιστία του ανθρώπου προς οτιδήποτε το νέο και μη σύνηθες. Στο κάτω κάτω, τελικά η γη ήταν στρογγυλή.

Ψυχοθεραπεία από απόσταση

Σε αυτή τη σελίδα, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την ψυχοθεραπεία online, και για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην online γραμματειακή υποστήριξη ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Χρήστος Κακουλίδης Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής
Πλατεία Ελευθερίας 1,Κατερίνη,ΤΚ.60100
Τηλ.2351 10 31 80 , Κιν. 6947 93 97 63