Ο σκοπός της ζωής

Ο σκοπός της ζωής

Ο σκοπός της ζωής..Σε ένα τετράστιχο του Μποντλαίρ,λέει χαρακτηριστικά “Ο σκοπός πάντα άλλη θέση παίρνει, κι αφού δεν είναι πουθενά,μπορεί να’ναι παντού. Ο άνθρωπος που ακούραστα η ελπίδα τον εσέρνει αιώνια ψάχνει αναπαμό με τρέξιμο τρελού”

Δεν είμαι σίγουρος αν το νόημα της ζωής βρίσκεται εδώ ή εκεί,πάντως αυτό το τετράστιχο,πλησιάζει πολύ στην αλήθεια,έχω την αίσθηση. Πραγματικά αν το σκεφτεί κανείς,αποζητούμε νοήματα απεγνωσμένα,ενώ ίσως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να τα ανακαλύψουμε, είναι λίγη ησυχία..λίγη ησυχία για να αφουγκραστούμε την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας

και μέσα μας…νομίζω πως όλοι αξίζουμε να τη βιώνουμε και να την αισθανόμαστε..ακόμη κι εκείνοι που έχουν την τάση να έλκονται από τα χειρότερα κομμάτια του εαυτού τους,τα οποία στη συνέχεια προβάλλουν επάνω σε κάποιον άλλον,γιατί δεν τα αντέχουν στον εαυτό τους. Και μέσα από μια τέτοια διαδικασία, επαναδιαμορφώνουν τελικά προς το χειρότερο την πραγματικότητα που υπάρχει γύρω τους. Την βλέπουν σαν άσχημη και καταστροφική,ενώ όλο αυτό από μέσα τους ξεκινά και μέσα τους καταλήγει.

Δε μπορώ να αλλάξω τον κόσμο.Μπορώ να αλλάξω όμως τον εαυτό μου.Και μέσα από τη δική μου αλλαγή,αλλάζει και ο τρόπος που βιώνω την πραγματικότητα γύρω μου…

Ο σκοπός

**Το παρόν κείμενο είναι προιόν πνευματικής ιδιοκτησίας του Χρήστου Κακουλίδη. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση, απαιτεί την αναφορά της πηγής.